Skall DN bestämma över dina partisympatier?

Det är uppenbart att DN vill bestämma över vad väljarna skall hållas informerade om. Detta är både oansvarigt och arrogant. En seriös och opartisk tidning hållet sig till fakta och gör sitt bästa för att ge så fullständig information till läsarna som möjligt.
För dig som inte vill att DN skall bestämma över dina partisympatier kan du se hela bilden på http://www.demesta.com/eu2009/ och göra samma test.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm. Det tycks som om F!s och vänsterpartiets åsikter överlappar varandra till nästan 100%. Bara viktningen av vissa frågor skiljer något? Miljövänlig återvinning av politiska idéer?

/ Fredrik

Lourdes Daza-Gillman sa...

Alla partiers åsikter överlappar mer eller mindre varandra, men den väsentliga skillnaden med Fi är att vi kommer att jobba med det frågor vi pratar om.

Alla etablerade partier säger en massa när det är val, men i själva verket jobbar inte för en genuin förändring av kvinnors situation. Kvinnor tjänar fortfarande i genomsnitt 20% mindre än män, kvinnor misshandlas fortfarande i sina egna hem… jag skulle kunna fortsätta men det som jag vill påpeka är att dessa är gamla problem som de etablerade partierna inte lyckats med. Frågan är vad kan det bero på? Mitt svar är att de inte anser att dessa frågor är så viktiga. Flera av de etablerade partier har något så kallat ”kvinnoutskott” varför behöver de det? Berör inte kvinnors situation resten av partiet?

Nu, när det gäller EU behöver vi någon som säger ifrån och gör sin röst hörd – det verkar som om de andra partierna inte lyckas så bra med det.

Anonym sa...

Ja, visst det kan skilja mellan retorik och praktik, men poängen är väl att FI ligger väldigt nära JUST Vänsterpartiet... Och att vänsterpartiet sen inte lyckats genomföra hela sitt program har väl mer att göra med att man inte haft så stort inflytande över politiken (sossarnas antikommunistiska front under hela efterkrigstiden) än att vänstern endast skulle ha hänge sig åt läpparnas bekännelse. Eller?
katharina

Lourdes Daza-Gillman sa...

Inte alls, jag tycker att du skall informerade dig om vad vi tänker göra i EU-parlamentet http://www.feministisktinitiativ.se/eu_plattform.php och jämföra med vad vänsterpartiets prioriterade områden är. Fi är varken höger eller vänster, vi står mycket fast vid den punkten. Vi anser att den politiken vi driver berör hela samhället oavsett partitillhörighet.