Manifestation mot mäns våld mot kvinnor

Foto: Dan Hansson/SvD/kod 30062

Många människor anslöt sig idag till den årliga manifestationen – mot mäns våld mot kvinnor – där bland anat Feministiskt Initiativ – en av arrangerarna – tillsammans med Stockholms FN-Förening, Amnesty och andra organisationer deltog på Sergelstorg.

"Viktigt att rättsapparaten fungerar" skriver SVD :

”När det gäller våldtäkt är det viktigt att rättsapparaten fungerar. Många våldtagna kvinnor känner sig oerhört förnedrade under själva rättsprocessen och förövarna går ofta fria. Då ger samhället en signal att det är okej att våldta, sade Lise Berg på Amnesty”.

2 kommentarer:

Fredrik Viberg sa...

Det var lika få/många som i en svensk skolklass. Varför? Kanske skulle Fi och andra fråga sig vad ni gör för fel.

Lourdes Daza-Gillman sa...

Det är en bekväm ställning att skylla andra för det som inte fungerar i samhället i stället för att ta eget ansvar och se vad man själv kan göra för att förändra samhället. Det faktum att det finns mäns våld mot kvinnor är ingenting som fi eller andra organisationer ansvarar för. Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som drabbar alla på ett eller annat sätt – det påverkar kvinnors säkerhet i samhället. Det är naivt att tro att det är fi:s fel eller problem att kvinnor och flickor inte kan röra sig fritt i samhället utan att vara rädda för vad som kan hända om exempelvis de går hem sent på kvällen efter att ha varit på diskotek eller något liknande.