Den 6 Juni - Manifestation mot rättsväsendets syn på våldtäkter

Det lär inte finnas någon förändring i de Svenska domares syn på våldtäkt. Det är fortfarande så att mycket få våldtäktsmän fälls i domstol. Enligt en studie som Stockholms universitet gjorde 2005 framgick det att mindre än en procent av de anmälda våldtäkterna fick fällande dom. Bakom studien stod bland andra Christian Diesen, professor i processrätt. Mörkertalet för våldtäkter är enligt undersökningen mycket högt, framför allt beroende på att offren inte tror att det lönar sig att anmäla brottet.

2007 har situationen inte förändrats – två män som stod åtalade för grov våldtäkt och misshandel blev den 6 maj friade av Stockholms tingsrätt med motiveringen att flickan förvisso hade blivit misshandlad och tvingad till sexuella handlingar, men att männen eventuellt inte förstod att flickan inte ville ha sex...

I tingsrätten är man inte säker på att killarna förstod att de våldtog 19-åringen. Hon blev visserligen våldtagen men det kan ha varit av misstag. Ett missförstånd helt enkelt…
Den ena förevaren skickade ett sms till den andre dagen efter våldtäkten: "Vi berättar inte om det med XX för någon. Men fan vad Gött det är med förnedring. XX är vår gängHora och så ska det vara."

Ditt deltagande är viktig! För mer information se nedan:

Sverige är fantastiskt!

- här blev 4 206 kvinnor våldtagna 2006
- här blir kvinnor kränkta i domstolen
- här styrs domslut av mäns normer och värderingar
- här vågar inte kvinnor lita på rättsväsendet

Tillsammans, män och kvinnor, kan vi visa att vi inte tolererar rättsväsendets diskriminering av kvinnor.

Samling Humlegården 11.00
Avmarsch mot Sergels torg 11.30
Tal vid Sergelstorg 12.00
Avslut 13.00

Anna Grimlunds väninna anmälde de friade Stureplansprofilerna för våldtäkt

Ingen organisation eller politiskt parti står bakom manifestationen. En rad kända namn och organisationer har ställt sig bakom manifestationen. Bland dem finns förra justitieministern Thomas Bodström, Maria Carlshamre (Fi), Elin Ek och Kajsa Grytt.

Alla är välkomna att kalla ihop sina olika nätverk och kompisar för att delta, så sprid gärna vidare informationen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige är fantastiskt!

Endast här kan människor helt utan juridisk utbildning och utan att ens ha läst domen eller förundersökningen dra slutsatsen att ett par personer som friats i domstol är skyldiga och att det därför måste vara fel på hela rättsystemet. Endast i Sverige kan människor gå man (kvinna) ur huse för att demostrera mot en dom som dom inte läst och mot ett rättssystem som de inte har någon personlig erfarenhet av, utan endast läst om i tidningarna (som i sin tur glider med sanningen för att sälja lösnummer) och på nån tokfeministisk blogg. Sverige måste vara det land(icke muslimska land) som har den mest ignoranta befolkningen i världen.
Sverige är fantastiskt!!!

Lourdes Daza-Gillman sa...

Ja du, det är uppenbart att du tillhör den gruppen människor som påstår en massa utan att veta hur det förhåller sig. Jag har läst domen och många av dem som demonstrerade från fi hade läst den. Har du läst domen? i så fall hur kan du uttrycka dig på det sättet du gör här i min blogg!

Vad tycker du nu när DN publicerar IGEN att de män som friades har våldtagit IGEN!

Anonym sa...

Ja du, skulle du vilja att din son (om du har nån) skulle bli dömd för våldtäkt helt utan stödbevisning bara för att en tjej säger att hon blivit våldtagen av honom. Vad är det för jämställdhet om en kvinnas ord alltid skall väga tyngre än en mans i rättsalen, har du aldrig hört talas om falska våldtäktsanklagelser?? härom dan dömdes en kvinna till 10 mån fängelse för att ha falskeligen ha anklagat flera män för gruppvåldtäkt i en lägenhet, hon har erkänt! du tror säkert (du e ju tokfeminist) att mäns ord på något sätt väger tyngre än en kvinnas i våldtäktsmål? näe, det är enligt lag så att den anklagandes ord SKALL INTE väga tyngre än den tilltalades. Alltså; ingen konkret teknisk bevisning + inga vittnen + ord mot ord = hellre fria än fälla! så måste det va i en rättstat annars kan man ju hitta på vad som helst om vem som helst och sätta oskyldiga i fängelse....