Jämställdhets vara eller icke vara – det är frågan

Det börjar visa sig redan att jämställdhet är viktig bara det inte går till överdrift – Maud Olofssons ”önska” om varannan damernas kommer inte att infrias – patriarkerna i alliansen kommer att visa att det inte har varit uppriktiga när de pratade om jämställdhet. Eller man bör kanske säga att det beror på – vad man menar när man säger att vi skall leva i ett jämställt samhälle…

Jag är mycket nyfiken på hur det kommer att se ut Alliansens jämställdhetsplan samt vem som kommer att bli jämställdhetsminister och då får man hoppas att han/hon vet vad som menas med jämställdhet eftersom när man hör politikerna prata om jobb, löner osv förstår man att de inte anser att dessa frågor berör jämställdhet.

Det är inte svårt att gissa att politiken kommer att yttra sig och se ut som vanligt. Gamla strukturer kommer att fördjupas och den nya patriarken Fredrik Reinfeldt kommer att styra mot höger? Eller mittemellan som det lät i hans retorik? – lite mera en blandning av vänster och höger politik? Eller kanske nu när han har fått makten kommer att visa att han egentligen är en vanlig moderat dvs ingen ”nya moderaternas” tänkande.

Inga kommentarer: